Distriktslag pojkar födda 2006

Nu är det klart med Distriktsförbundskaptener för pojkar födda 2006. Vi är väldigt glada att få tag i tre så erfarna distriktsförbundskaptener för denna årskull.

Det blir:

Patrik Jansson

Joakim Blomkvist

Johan Sjöberg - Målvaktsinstruktör

Vi har räknat med att det totalt sett finns ca 200 spelare födda 2006. Under hösten 2020 kommer vi, Medelpads Fotbollsförbund, att hålla i öppna träningar och en matchdag för alla spelare födda 2006. Vi fokuserar på utbildning och inspiration men såklart lär vi känna och se de killar som så småningom väljs ut för att delta i aktiviteterna under 2021. Ingen selektering eller något liknande sker innan årsskiftet. Vi kommer som vanligt även att vara ute och se matcher under höstens seriespel.

Under slutet av december 2020 kommer vi att ta ut ca 40-50 spelare som är med tränar mer under de första månaderna 2021. Mer info får ni på de öppna träningarna som hålls nu i höst.

En viktig sak som vi kommer att prata med killarna om är att träning och match med oss är för att få litevextra träning, hitta andra infallsvinklar och ha möjlighet att utveckla sina kunskaper inom fotbollen med andra spelare och ledare. Det är alltså inget som varken ersätter eller skall prioriteras före lagets träningar och matcher. Tanken är ju att ge spelarna en boost i en ålder där mycket händer och tanken är ju dessutom att de ska få vara med och kämpa om platser till olika läger och samlingar under kommande tre år. Vem vet, kanske någon hamnar i den blå-gula landslagströjan...

Vi behöver er hjälp nu: Maila oss en laglista över spelare med: Namn (nummer om ni har fasta), Position, Kort spelarinfo (styrkor, svagheter, engagemang). Får ni ut en excelfil via laget.se eller liknande med kontaktuppgifter så är det ett plus. Går ju enkelt att komplettera en sådan lista med spelarinfo. Under 2020 kallar vi spelare via ert lags tränare/ kontaktperson då det är mycket lättare, men efter nyår så har vi kontakten direkt mot spelarna. Såklart med info även till er.

Notera: Ni kan fråga era spelare om det är någon som av någon anledning inte vill vara med under höstens samlingar. Är det spelare som inte kan närvara vid utvalda tillfällen så får de naturligtvis komma vid kommande eller andra tillfällen.

Matchdag, öppen för alla: Vi kallar alla som vill till en matchdag i början oktober, troligtvis Heffnersvallen. Preliminärt datum: 10/10. Vi delar in lag, spelar internmatcher och försöker träna på att förstå kopplingen via vårt arbetssätt, samverkan genom lagdelar och roller på planen. Diskussioner och reflektioner förs kring taktik och spelförståelse. Ett bra tillfälle också för oss att se killarna in action.

Här är länk till Medelpads Fotbollsförbunds "arbetssätt". Vi ser gärna att ni både sprider det till spelarna samt ser över om ni kommunicerar och pratar samma språk och termer som i detta dokument. Hur ni spelar är en sak men grunderna, baserat på SvFFs utbildningar mm, är viktiga att förmedla och träna på. Det är något som vi förväntar oss att spelare i distriktet är bekanta med och målet är att alla praktiserar detta på match och träning med era lag.

Länk: https://medelpad.svenskfotboll.se/spelarutbildning/

Öppna träningar: Vi har valt att köra de öppna träningarna på söndag em/kväll och ute på era anläggningar. Här kommer preliminära datum och platser. Vi kontaktar "hemmaklubbens tränare" för bokning av planer. 4 tillfällen Preliminärt:

16/8 Alnö (Alnö IF plus deltagande förening(ar) beroende på antal spelare/intresserade)

30/8 Timrå (IFK Timrå plus deltagande förening(ar) beroende på antal spelare/intresserade)

13/9 Matfors (Matfors IF plus deltagande förening(ar) beroende på antal spelare/intresserade)

27/9 Selånger (Selånger FK) plus deltagande förening(ar) beroende på antal spelare/intresserade)

Träningar separat med Kuben och SFF eftersom de har stora trupper. (Veckodag ej måndag, tisdag helst)

...alla träningspass och teoridragningar är lika så det spelar mindre roll var man tränar. Det kan blir så att vi kastar om indelningarna beroende på antalet intresserade. Inför varje träning siktar vi på 28 utespelare samt 3-4 målvakter.

Kontakt:

Primär mailkontakt: medelpadp06@gmail.com

Patrik "Palle" Jansson (DFK)
073-7437323


Jocke Blomqvist (DFK)
070-5167795


Johan Sjöberg (Målvaktstränare
073-0726765